08 jul 2019
Nieuwe functie Stefan Koomen

Hoorn, 8 juli 2019 – Stefan Koomen heeft besloten als bestuurder afscheid te nemen van de Zorgkoepel West-Friesland (ZWF). Per 1 oktober a.s. wordt hij bestuurder van de Medisch Specialistische Coöperatie Kennemerland, verbonden aan het Spaarne Gasthuis in Haarlem en Hoofddorp. De Raad van Toezicht buigt zich deze week over de gevolgen van het besluit van Stefan Koomen. Het bestuur van ZWF wordt momenteel gevormd door Stefan Koomen en Harry Vossebeld (lid a.i.).

Stefan zegt over zijn periode bij ZWF: “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat in mij gesteld is en ben trots op wat we bij ZWF in de afgelopen jaren hebben neergezet. We hebben veel in de zorg- ondersteunende diensten geïnvesteerd, wat dringend nodig was. Tegelijkertijd hebben we de patiëntenzorg altijd vooropgesteld. Het voelt als een dynamische, tot op het laatst enerverende periode. Die dynamiek zal ook na mijn vertrek blijven bestaan met de plannen en initiatieven die er zijn. Na zo’n intensieve lange tijd kies ik voor een nieuwe stap, wat een moeilijke keuze is. Ik voel namelijk een sterke verbondenheid met de huisartsen, de medewerkers en iedereen rondom de organisatie en met onze missie een stevige zorggroep neer te zetten.”

Paul Rijksen, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Wij vinden het jammer dat Stefan besloten heeft bij ons te vertrekken. De Raad van Toezicht heeft echter volledig begrip voor zijn besluit. Wij zijn hem na zich jaren ingezet te hebben voor ZWF veel dank verschuldigd. Wij kijken terug op een prettige samenwerking en wensen Stefan veel succes in zijn nieuwe functie. Voor ons geniet de stabiliteit van de organisatie nu de hoogste prioriteit. Daarom gaan wij direct met de bestuurlijke invulling aan de slag. Ook de verbinding met de Westfriese Huisartsenorganisatie WFHO heeft onze volle aandacht, waarvoor de WFHO met haar recent gepresenteerde visie een duidelijke voorzet heeft gegeven.”